Novi Sad
13.09.2011.
10:10
Gradske vlasti razmatraju sprovođenje plana po kojem u nelegalnom delu naselja Veliki rit treba da budu izgrađeni vrtić, dve škole i bolnica.
  • semtex

    14.09.2011 20:22
    @Begečka nana
    Jos kad vlasnici vila ne bi bili ti koji ih iseljavaju...nema vise gradjevinskog zemljista za uzurpaciju izgleda pa su ovi dosli na red.
  • Begečka nana-

    14.09.2011 13:45
    @Galawix
    Ja mislim baš suprotno. Kada bi neko od dece romske populacije rešio da za početak ide u osnovnu školu do kraja, pa makar bio i loš ili osrednji đak, imao bi podršku dece, njihovih roditelja i nastavnika, više nego deca ostalih nacija ili nacionalnosti (iz iskustva iz razreda mog deteta) što je lepo i pozitivno, ali jako retko! Kada bi završili srednju školu ili fakultet, do tada bi već bili pozitivno diskriminisani. Problem je što Romi to neće. Probaj ti da projašeš na konju kroz centar grada, pa da vidiš da li ćeš biti uhapšen. Bićeš. A što Romi to mogu? Ja bih to već nazvala pozitivnom diskriminacijom, da ne idemo dalje! Isto tako, OK je da postoje različiti socijalni programi, ali ako neko ide u školu samo do drugog časa (da dobije besplatnu užinu), onda mu tu užinu treba ukinuti. Ako neko dobije besplatne knjige, ali ih ne koristi, tj. ne završi razred, sledeće godine - nema više! Koliko dece može da ode na more? Pa, nemojmo preterivati! Koliko dece imaju Romi i za svako dobiju pomoć od Republike, Pokrajune, grada... a mi ostali smo budale što ne razvijamo biznis kao oni. Evo ideje gde da se presele: na Kamenjar! Tamo će sada da dobiju put, telefon, internet, pa neka se kultivišu zajedno sa vlasnicima vila koje će legalizovati!
  • СРЕМАЦ

    14.09.2011 11:44
    НЕМА ПРОБЛЕМ АНОНИМУС - НЕГО ЦИГАНИ
    Сви покушаји да се од Цигана направи Ром су веома тешки.Швабе су то решиле брзо и ефикасно за по300 евра.Нема у Немачкој мултикултуралности и мултинационалности,Цигани се депортују у сиромашне земље одакле су и отишли.Проблем Новог Сада је што се сви ЗАДРЖАВАЈУ И ОСТАЈУ.Нико неће назад на Косово и Метохију.
  • Galawix

    14.09.2011 07:00
    @ Anonimus Hmmm...
    Auuuu čoveče, ti imaš probleme. I to gadne.

    Samo pomisli, da si ti Rom, kakve bi ti bile šanse u ovom društvu, ovako (ne)organizovanom. To naravno, nije specijalitet Srbije. Samo je jako izraženo i dovedeno do beznađa.

    Očigledno nisi Rom. Ali, to je slučajno. Zavisi od toga u kojim gaćama se rodiš.

    Očigledno te muž ne bije svaki dan i siluje pred decom, pa ti sigurna kuća nije potrebna. Ali ima kome jeste.

    "razbijaju drustvo familiju tako sto podrzavaju preljubnice sigurne kuce, rome, pedere,..."- veoma interesantno razmišljanje. Sigurne kuće, Romi i pederi razbijaju društvo i familiju (verovatno si mislio na porodicu)? Au bre, ovo je već ozbiljno...
  • 14.09.2011 06:05
    @G
    Druže gde ti živiš? Koliko drugih ljudi ima da nema mogućnosti da kupi udžbenike? Samo što ostali ne rađaju decu kao na industrijskoj traci i rade nešto, ne samo da prose i gledaju kako dobiti leba bez motike.
    Uz to su mnogo kulturniji u odnosu na rome.
  • 14.09.2011 05:45
    povlasteni u ova vremena bez razuma a sami se ne pridrzavaju bilo kojih pravila zivota u zajednici...leglo zaraza kriminala i da ne govorim prostakluka i nekulture...razbijaju drustvo familiju tako sto podrzavaju preljubnice sigurne kuce, rome, pedere,... ajd sto nestajemo sto nas se unistava ali to sto to ne vidimo to je pravo zlo
  • G

    13.09.2011 20:48
    @Anonimus - fondovi za pomoć su namenjeni onima koji ne mogu da plate udžbenike, a ne onima koji to mogu. Jesi li možda diskriminisan i što se ne hraniš u narodnoj kuhinji, i oblačiš u crvenom krstu? Debilu.
  • 13.09.2011 19:53
    ''...njihova deca dobijaju udžbenike i idu na letovanje...''
    Eh, a ko našoj deci plaća udžbenike i letovanje?
    Zar to nije diskriminacija? Zbog čega udžbenike ne dobijaju i plaća se letovanje srpskoj, mađarskoj, rusinskoj i deci ostalih naroda?
  • зики

    13.09.2011 16:46
    Роми
    Родни не дај се, мазни и Ти лову на њимљ. што би Ђилас био паметнији од Тебе.То вам је последња прилика!
  • 13.09.2011 15:18
    preseliće se sami na novo naselje
  • Stojko

    13.09.2011 13:49
    Letovanje
    ...i idu na letovanje? Pa ja ne idem na letovanje, ovo pas s maslom ne bi progutao. "Njihova deca idu na letovanje." - jea, šur.
  • 1 NS

    13.09.2011 13:22
    Razmislite još jednom
    Nemojte rušiti, nismo uopšte bogati, nego gradite tamo gde ima mesta. Hvala Bogu ima ga još!

    Priče legalno/nelegalno su irelevantne dok legalnost određuju ovoliko pošteni vladari i skupština.
  • ns

    13.09.2011 11:31
    @iseljavanje?
    Da li je postenije napisati :"iseljeni" ili "preseljeni"?.
    Prvim nazivom podizete tenziju,kao da neko hoce da provede silu nad tim ljudima,bez ikakvog plana i pomoci.
    Iz ovog vaseg clanka se vidi da su izbori blizu,jako blizu.
    Sto se tice vlasti, i humahog resenja - sta je bilo sa planom da se naselje Sangaj premesti na zdravije mesto?
    Svaka vlast gleda svoj interes,narod i onako njoj nije ni potreban.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna